ВТБ банк намагається стягнути з кримської компанії Фірташа 40 мільйонів доларів

Вівторок, 5 вересня 2017, 16:40

Російський "ВТБ-банк" подав позов в Арбітражний суд Москви з вимогою стягнути 39,4 мільйона доларів заборгованості з компанії "Юкрейніан Кемікал Продактс".

Про це йдеться в ухвалі суду, пише liga.net.

Згідно звітності "Юкрейніан Кемікал Продактс", зобов'язання перед "ВТБ банком" у розмірі 39,4 млн доларів виникло у компанії в квітні 2015 року.

Реклама:

Ще одним відповідачем по справі значиться московська компанія "Титанові інвестиції", зареєстрована Фірташем у 2014 році після анексії півострова.

Як повідомлялося, "Кримський титан" після анексії Росією Криму був переданий в оренду московській компанії ТОВ "Титанові інвестиції", засновником якої є кіпрська компанія "Летан Інвестментс лімітед" та громадянин Росії Олександр Ємелін - давній знайомий Фірташа.

На цю ж фірму зареєстрована австрійська компанія Group DF International. Таким чином, де-факто завод залишався власністю українського олігарха.

Нещодавно лідер кримськотатарського народу, уповноважений президента у справах кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв заявив, що сировина і електроенергія на завод Фірташа досі надходить з материкової України. За його словами, цим питанням займається РНБО.

Нагадаємо, 18 жовтня президент Петро Порошенко підписав указ, яким продовжив санкції щодо росіян і російських компаній. Серед них опинилася і компанія "Титанові інвестиції".

ТОВ "Титанові інвестиції"фактично є підрозділом "Кримського Титана" в Росії. Сам "Кримський Титан" перереєструвався в Києві і був перейменований в "Юкрейнінан Кемікал Продактс".

Швидше за все, санкції були введені через регулярні поставки ТОВ "Титанові інвестиції" української сировини (ільменіту) на адресу кримських активів Фірташа.

Нагадаємо, Фірташу в Україні належить ТОВ "Валки-Ільменіт". Ця компанія продає ільменіт для компанії "Титанові інвестиції", яка в свою чергу завозить його в Крим, зокрема через порт Кавказ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: