"Укргазвидобування" отримала дозвіл Держгеонадр на три родовища

Вівторок, 5 вересня 2017, 13:45

"Укргазвидобування" отримало від Державної служби геології і надр спеціальні дозволи на користування надрами на три родовища.

Про це повідомляє прес-служба "Укргазвидобування".

"Укргазвидобування" вітає процес відновлення діалогу з Держслужбою. Разом з тим, не вирішеним залишається питання щодо спецдозволів на 25 ділянках", - повідомляє компанія.

Реклама:

"Укргазвидобування" нагадує, що з початку 2017 року збільшила видобуток природного газу в порівнянні з січнем-серпнем 2016 року, на 343 млн куб. м - до 10,079 млрд куб. м.

Одночасно 343 млн кубометрів - це перевищення обсягу нарощування видобутку газу за весь 2016 рік більш ніж в чотири рази. Добовий видобуток газу "Укргазвидобуванням" продовжує триматися на максимальних за останні п'ять років показниках - 42 млн куб. м.

Нагадаємо, компанія звинуватила в бездіяльності Державну службу геології та надр щодо продовження "Укргазвидобуванню" спеціальних дозволів напередодні опалювального сезону. Повідомлялося, що компанія може втратити близько 3 мільярдів кубометрів річного видобутку газу, а держава – більше 28 мільярдів гривень бюджетних коштів.

За даними ЕП, Держгеонадр не видає спецдозволів "Укргазвидобуванню" через негласне прохання кураторів угод про розподіл продукції, одним з яких є Ігор Кононенко.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: