"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" заплатить юристам 3 мільйони євро за суд з компаніями Коломойського

Вівторок, 5 вересня 2017, 12:55

НАК "Нафтогаз України" має намір укласти договір з KWM Europe LLP на представлення своїх інтересів в Лондонському міжнародному арбітражному суді за позовом міноритарних акціонерів ПАТ "Укрнафта".

Про це повідомляється в системі закупівель ProZorro.

Сторони планують підписати договір вартістю 3 млн євро, термін надання юридичних послуг - до 30 серпня 2018 року.

Реклама:

Сума позову - 4,674 млрд доларів. Вона складається з: 2,063 млрд доларів, які міноритарії "Укрнафти" вимагають в рахунок втрати дивідендів; 932 млн доларів міноритарії вимагають в рахунок штрафних санкцій; 1,679 млрд доларів в рахунок втрати вартості акцій.

Кіпрські офшори Коломойського і Боголюбова, компанії Littop Enterprises Limited, Dridgemоnt Ventures Limited і Bordo Management Limited, стверджують, що існує чотири основні причини для позову до України:

1) Експропріація газу, видобутого "Укрнафтою" або покупка такого газу за заниженими цінами з боку НАК "Нафтогаз України" протягом декількох років;

2) Зміна корпоративної структури ПАТ "Укрнафта" в результаті зміни кворуму для проведення Загальних зборів акціонерів з 60% до 50%;

3) Відсторонення осіб, призначених інвесторами, від управління "Укрнафтою";

4) Збільшення рентної плати за використання надр.

Нагадаємо, 50% + 1 акція "Укрнафти" належить державі в особі Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", по 13,6% - компаніям Littop Enterprises Limited і Bridgemont Ventures Limited, і 12,9% - Bordo Management Limited. 9,9% акцій компанії належать іншим акціонерам.

Інтереси міноритарних акціонерів до червня представляв Ігор Коломойський.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: