"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В'єтнам планує збільшити поставки мавп до Росії

Понеділок, 4 вересня 2017, 19:46

В'єтнам планує збільшити поставки мавп до Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-служба Россільгоспнагляду.

Як наголошується, це питання серед інших було обговорено під час переговорів заступника керівника служби Миколи Власова з торговим радником посольства В'єтнаму в Росії Зіонг Хоанг Мінем у понеділок в Москві.

Наприкінці серпня російські фахівці проінспектували один з великих розплідників з розведення мавп у В'єтнамі.

Реклама:

Як заявив торговий радник, тепер його країна очікує рішення Россільгоспнагляду про атестацію цього розплідника.

Представники Россільгоспнагляду заявили, що розглянуть можливість імпорту мавп, проте підкреслили, що в Росії суворі вимоги до експортерів приматів стосовно захворювань, спільних з людськими.

Як повідомили "Інтерфаксу" в Россільгоспнагляді, наразі право на поставки мавп до РФ має тільки один розплідник В'єтнаму. Тварини ввозяться з науково-дослідною метою, пояснили в службі.

Россільгоспнагляд також повідомив, що Зіонг Хоанг Мінь заявив про бажання В'єтнаму збільшити кількість рибопереробних підприємств, що мають доступ до російського ринку.

Зокрема, потенційними постачальниками є ще 92 заводи з виробництва рибо- і морепродукції.

Російська сторона пояснила, що збільшення поставок рибної продукції можливе за умови дотримання вимог безпеки ветеринарного законодавства РФ і організації експорту з підприємств з високим рівнем технічної оснащеності.

Власов, заявивши, що В'єтнам є одним з ключових партнерів РФ в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, водночас підкреслив, що торгівля між країнами стає ефективною за дотримання принципу взаємності й застосування еквівалентних підходів до двосторонніх поставок продукції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!