"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Intel і Ericsson провели випробування 5G в Китаї

Четвер, 28 вересня 2017, 18:40

Ericsson і Intel продемонстрували взаємодію багатотипних бездротових мереж 5G під час перших випробувань в Пекіні, в діапазоні 3,5 ГГц, який призначається для розгортання мережі 5G.

Про це повідомляє hightech.fm з посиланням на ZDNet.

Як зазначається, випробування, перші в своєму роді в Китаї, проводилися під керівництвом Міністерства промисловості та інформаційних технологій КНР в рамках першої перевірки бездротового інтерфейсу і сумісності апаратного забезпечення в діапазоні, вже виділеному для 5G найбільшими операторами зв'язку в країні.

Прототип, розроблений інженерами Ericsson, використовував технології Massive MIMO, а Intel надала випробувальний зразок, анонсований незадовго до цього - платформу 3-го покоління Mobile Trial Platform, яка, за словами компанії, підтримує також окремий стандарт 5G New Radio.

Реклама:

"Ми усвідомлюємо важливість і інноваційність ринку Китаю і, працюючи в близькому співробітництві з такими партнерами, як Intel, ми допомагаємо прокладати шлях для успішного запуску 5G в майбутньому", - говорить глава Ericsson в Північно-Східній Азії Кріс Хьютон.

Крім цього, Intel оголосила минулого тижня про партнерську угоду з компанією Huawei в випробуваннях протоколу 5G New Radio. Під час випробувань Intel збирається використовувати ту ж платформу Mobile Trial Platform разом з прототипом базової станції Huawei 5G в діапазоні нижче 6 ГГц - включаючи С-діапазон між 4 ГГц і 8 ГГц - і в діапазоні міліметрових хвиль. Ці випробування зададуть напрямок всієї майбутньої індустрії, заявили в Huawei, а також вказують на те, що комерційне використання стандарту 5G, що об'єднує операторів і виробників в глобальну мережу, вже не за горами.

Нагадаємо, компанія Ericsson і KDDI, провідний японський оператор мобільного зв'язку, спільно запустять тестові мережі 5G на частоті 4,5 ГГц в декількох містах Японії.

Рекомендуємо почитати: Грані 5G: незабаром люди не зможуть відрізняти віртуальний світ від фізичного

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: