"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Польська Pesa відкриє у Києві завод з виробництва трамваїв – Кличко

Четвер, 28 вересня 2017, 16:50
 
Трамвай Pesa 71-414К на площі Перемоги у Києві

Польська компанія Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Spółka Akcyjna відкриє у Києві завод з виробництва трамваїв.

Про це заявив мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко в інтерв'ю НВ.

"Відкрию невелику таємницю. Справа у тому, що коли я їздив на польський завод Pesa, то домовився з керівництвом компанії, що у Києві вони відкриють свій завод - спочатку великовузлового складання, а потім і повного циклу", - сказав він.

Також, за його словами, зараз у Києві курсують 400 трамваїв, але 90% з них старше 30 років. Нещодавно були куплені 40 польських трамваїв і ще 7 львівських - заводу Електрон.

Реклама:

"Щоб повністю оновити транспортний парк, нам потрібно купити ще 165 нових трамваїв, понад 230 автобусів, 230 тролейбусів. Тобто в три-чотири рази більше, ніж придбали зараз. За найскромнішими прогнозами, потрібно ще років п'ять, щоб купити новий транспорт", - додав Кличко.

Як повідомлялося, PESA виграла торги на поставку Києву 40 низькопідлогових трамваїв, обігравши "Електронтранс".

Польська компанія запропонувала трамваї за 1,813199 млрд грн при очікуваній сумі закупівлі 1,946 млрд грн. При цьому PESA спочатку пропонувала їх за 1,846 млрд грн.

Українсько-німецьке СП "Електронтранс" (Львів) запропонувало трамвайні вагони за 1,8132 млрд грн і не знижувало ціну в ході торгів.

На участь в тендері також подавалася компанія "Татра-Юг", але її заявка була відхилена через порушення умов тендерної документації.

Після оголошення результатів тендеру Львівський "Електронтранс" поскаржився в АМКУ, що польські трамваї не відповідають стандартам.

У 2016 році ЗМІ з'ясували, що трамваї з Польщі не підходять для української столиці.

30 червня 2016 року ДП "Дніпропетровський орган з сертифікації залізничного транспорту" видав сертифікат на виріб "Трамвай моделі 71-414К", який підтверджує, що трамвайний вагон польського виробництва відповідає національним державним стандартам.

У серпні 2016 року трамвай Pesa почали експлуатувати на Борщагівській лінії швидкісного трамвая.

Станом на липень 2017 року у Києві використовуються 10 трамваїв Pesa.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: