Лише 50% будинків Києва готові до опалювального сезону - Київенерго

Четвер, 28 вересня 2017, 13:05

Компанія "Київенерго" констатує готовність 52% житлового фонду в зоні відповідальності компанії до опалювального сезону.

Про це сказано в повідомленні компанії на сторінці у Facebook.

"У зоні обслуговування "Київенерго" наразі тільки 52% житлових будинків готові до опалювального сезону. Це означає, що вони належним чином виконали вимоги з підготовки обладнання теплопунктів і будинкових мереж до подачі теплоносія", - сказано в ньому.

Реклама:

Найкраща динаміка підготовки до зими серед столичних закладів соціальної сфери.

Акти готовності одержали 69% лікувальних установ, 76% дитячих садків і 73% шкіл.

"Київенерго" також просить балансоутримувачів будівель прискорити підготовку обладнання й теплосистем до зими.

Тільки після завершення підготовки "Київенерго" має право видати акт готовності будинку до опалювального сезону.

Як повідомлялося, раніше мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко констатував готовність інфраструктурної мережі Києва до опалювального сезону на 90%.

Нагадаємо, з 27 вересня в Україні відбулося зниження температури, тому не виключено, що опалювальний сезон стартує раніше, аніж планувалося.

Як відомо, 18 серпня Фонд державного майна продав державний пакет акцій у розмірі 25% енергокомпанії "Київенерго" за 759,633 мільйона гривень компанії Ornex, яка належить корпорації СКМ Ріната Ахметова.

До проведення аукціону акції "Київенерго" були розділені на чотири пакети: 29% у DTEK ENERGY B.V. (Нідерланди), 25% у DTEK Holdings Limited (Кіпр), 18,3% у ТОВ "ДТЕК ЕНЕРГО" (Україна), і 25% у Фонду державного майна.

Таким чином структури олігарха Ріната Ахметова контролювали 72,3% акцій компанії. Нині вони контролюють 97,3% акцій "Київенерго".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: