Уряд вкотре оголосив конкурс на посаду директора "Укрспирту"

Вівторок, 26 вересня 2017, 20:07

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України оголосило конкурсний відбір керівника державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт".

Про це йдеться на офіційному сайті МЕРТ.

Згідно з інформацією міністерства, кінцевий термін подачі заявок на конкурс – 26 жовтня. Початок конкурсу - 27 жовтня, оприлюднення результатів – до 27 листопада 2017 року.

"Укрспирт" знаходиться в управлінні Міністерства аграрної політики і продовольства, яке розробило законопроект про приватизацію держкомпанії.

Реклама:

Загальна виробнича потужність ДП "Укрспирт" - понад 30 млн дал на рік. Його роботу забезпечує 41 виробничий майданчик.

12 вересня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про те, що приватизація державних активів з одночасною зміною менеджменту в державних компаніях, які не можуть бути продані, дозволить досягти щорічного зростання економіки до 6-7%.

"До приватизації пропонуємо великі підприємства і підприємства, що працюють в нерегульованих галузях. У їх числі – держкомпанія "Центренерго" на весну 2018 року, Об'єднана гірничо-хімічна корпорація, ДПЗКУ, Аграрний фонд, Одеський нафтопереробний завод, який повернуто у держвласність, ОПЗ, Укргазбанк, "Турбоатом", "Укрспирт" та інші", - сказав глава уряду.

На посаду глави "Укрспирту" вже проходило чотири конкурси, але все безрезультатно. Один конкурс проводив МЕРТ, три попередніх - Мінагропрод.

Перший конкурс на посаду глави "Укрспирту" був оголошений в січні 2015 року. Він був перезапущений через те, що профспілкова організація "Укрспирту" вимагала скасування результатів конкурсу з відбору директора ДП, оскільки, за її інформацією, були рішення судів, в яких відібрані кандидатури визнали свою провину і до них було застосовано амністію.

Пізніше правоохоронні органи підтвердили, що переможці попереднього конкурсу за підсумками призначеної Кабміном перевірки були судимі.

На фінальному етапі другого конкурсу один із претендентів на посаду керівника держпідприємства Роман Іванюк вирішив відкликати свою кандидатуру з конкурсу. Він займав до цього посаду в. о. директора компанії.

Третя спроба також не принесла бажаного результату. В. о. директора держпідприємства Роман Іванюк знову відкликав свою кандидатуру.

Мінекономрозвитку оголосило четвертий конкурс на посаду директора державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної галузі "Укрспирт" 25 лютого 2016 року. Повідомлялося, що в конкурсі брали участь 32 кандидати. Вибрати нового главу не вдалося.

Як повідомлялося, 13 вересня Кабінет Міністрів призначив Юрія Лучечка новим тимчасово виконуючим обов'язки директора державного підприємства "Укрспирт".

Нагадаємо, 21 серпня 260 співробітників Державної фіскальної служби провели обшуки на 27 спиртзаводах та вилучили 1416 тонн спиртовмісної продукції.

Як повідомлялося, 30 травня у Києві з автомобіля "Ауді" застрелили Віктора Панкова, який у 2014 році очолював "Укрспирт", а на момент смерті був радником чи помічником чинного директора цього держпідприємства.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: