Центренерго змінює форму власності

Понеділок, 25 вересня 2017, 19:06

Центренерго збирається змінити форму власності на приватне акціонерне товариство.

Про це йдеться в порядку денному загальних зборів акціонерів, призначених на 11 жовтня 2017 року.

"Змінити тип Товариства з публічного на приватне. Змінити повне найменування з Відкритого акціонерного товариства Центренерго на Приватне акціонерне товариство Центренерго", - зазначено в пункті порядку денного зборів акціонерів.

Державі в особі Фонду держмайна належить 78,289% акцій Центренерго, решта акцій знаходиться у власності різних юридичних і фізичних осіб.

Реклама:

Заступник голови ФДМУ Юрій Нікітін заявляв, що Центренерго може бути приватизовано в середині 2018 року.

Раніше у Фонді держмайна Liga.net пояснили, що необхідність зміни типу товариств з державною часткою власності пов'язана зі змінами в українському законодавстві: з 1 січня 2018 р істотно посиляться вимоги до публічних акціонерних товариств.

Зокрема, від публічних АТ потрібно, щоб їх акції перебували у вільному обігу на біржі: для першого рівня лістингу - 25% акцій, для другого - 10%.

При таких умовах ПАТ, в яких державі належить 50% і більше акцій не можуть забезпечити вільний обіг акцій, оскільки це не передбачено законодавством, причому приватні акціонери також не виставляють свої пакети на біржу.

Відповідно до закону про акціонерні товариства, переважне право акціонерів ПрАТ на придбання акцій товариства може бути передбачено, якщо кількість акціонерів не перевищує 100 осіб.

Раніше також повідомлялося про те, що форму власності планує змінити підприємство Турбоатом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: