В "Центренерго" відхрестилися від корупції на американському вугіллі

Четвер, 21 вересня 2017, 17:10

Енергогенеруюча компанія "Центренерго" заявила, що залучила компанію "Екскомсервіс" до транспортно-експедиційного обслуговування на прозорих умовах.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті компанії.

"Товариством було оголошено відкриті торги на Прозоро. При цьому, розбивка закупівлі на окремі лоти по портам була здійснена з метою дати можливість безпосередньо портам України взяти участь в даних торгах" - йдеться в тексті повідомлення.

У прес-службі Центренерго заявили, що після проведення електронного аукціону тендерний комітет розглянув "найбільш економічно вигідні пропозиції (серед тих, хто взяв участь в тендері)" і визнав переможцем відкритих торгів ТОВ "Екскомсервіс".

Реклама:

"Центренерго" не надходило ніяких комерційних пропозицій від учасників ринку за цінами, наведеними в публікації "Економічної правди", і скарг - ні від учасників, ні від портів ", - додали представники компанії.

"Відповідно до договору між "Центренерго" і компанією-переможцем ціна на вантажно-розвантажувальні послуги американського вугілля становитиме не більше 145 грн за метричну тонну (без ПДВ), що в розрахунку на долар на сьогодні становить близько 5,4 дол", - заявила прес-служба Центренерго.

Як повідомлялося, "Центренерго" платить "подвійну" ціну за транспортно-експедиційне обслуговування американського вугілля компанії, яку на ринку пов'язують із "вугільним смотрящим" Віталієм Кропачевим.

Ціна угоди становила 156,73 млн грн, що у перерахунку становить близько 8,5 дол за тонну.

За даними опитаних ЕП учасників ринку, відповідна ціна майже удвічі перевищує ринкові тарифи. Так, за даними інших експедиторських компаній, середня ціна на послуги з обробки вантажів у портах становить 4,2 – 5 дол за тонну.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: