Тендери Укрзалізниці на закупівлю вагонів було зірвано

Середа, 20 вересня 2017, 09:20

Тендери ПАТ "Укрзалізниця" на закупівлю нових напіввагонів знову заблоковані.

Про це повідомляється на офіційному сайті Крюківського вагонобудівного заводу.

"Частина тендерів на закупівлю 2500 напіввагонів, які повторно оголосила філія Дарницького вагоноремонтного заводу ПАТ "Укрзалізниця", були 15 вересня 2017 року заблоковані скаргами до Антимонопольного комітету України", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Підприємство повідомляє, що скарги на три з одинадцяти тендерів подані ТОВ "Максмед Інтернешнл". Процедура припинена на період розгляду АМКУ поданих скарг.

Загальний обсяг закупівлі напіввагонів за цими тендерами становить 800 одиниць. Відзначимо, що по найбільшому з заблокованих тендерів - на 500 вагонів - скарга подана вже повторно.

"З огляду на те, що до кінця бюджетного року залишилося зовсім небагато часу, подальше затягування тендерів фірмами-прокладками призведе лише до зриву планів оновлення рухомого складу "Укрзалізниці" і до втрати замовлень на вантажні вагони в поточному році такими виробниками як ПАТ "Крюківський ВБЗ", ПАТ "Дніпровагонмаш", ТДВ "Попаснянський ВРЗ", - відзначають в КВБЗ.

За останні кілька місяців "Максмед Інтернешнл" оскаржив ряд тендерів "Укрзалізниці" на суму понад 8 млрд гривень.

11 тендерів на закупівлю 2500 піввагонів були оголосять 2 серпня 2017 року.

За даними сайту "Наші гроші", ТОВ "Максмед інтернешнл" має статутний капітал 1 млн грн. Ця компанія у 2016 році вперше отримала державний підряд в "Укрзалізниці" за підозрілих з точки зору законності обставин.

Масові оскарження тендерів почались, коли "Максмед Інтернешнл" було перереєстровано на Юлію Павліченко. Вона відома як екс-керівник ДП "Укрекоресурси" і заступниця  директора Департаменту бухгалтерського обліку, фінансового планування та забезпечення діяльності Державного агентства екологічних інвестицій України.

Юлія Павліченко також володіє ТОВ "Українська локомотивобудівна компанія" з Вячеславом Якубовським, колишнім помічником нардепа від Партії регіонів Володимира Бандурова (зараз – "Воля народу").

Під час отримання першого підряду УЗ засновником "Максмед Інтернешнл" був Володимир Кашпоров із Донецька, співзасновник донецького юридичного ТОВ "Кеш та партнери" і ДОМО "Патріотичний рух молодих юристів Донбасу".

Станом на 2016 рік парк Укрзалізниці налічував майже 110 тисяч вантажних вагонів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!