"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укргазвидобування" має виплатити 200 мільйонів Сбербанку

Вівторок, 19 вересня 2017, 16:40

Госпсуд м. Києва задовольнив позов Сбербанку та вирішив стягнути на його користь з ПАТ "Укргавидобування" 6,72 мільйона доларів та 22,5 мільйона гривень.

Про це повідомляє FinBalance.

Свої позовні вимоги Сбербанк мотивував неналежним виконанням ТОВ "Карпатигаз" зобов`язань за договором про надання відновлювальної кредитної лінії №15-В/12/12/ЮО від 16.08.2012 та невиконанням відповідачем своїх обов`язків поручителя за договором поруки.

При цьому суд відмовився задовольнити зустрічний позов ПАТ "Укргазвидобування" про визнання недійсним договору поруки.

Реклама:

Згідно з судовими матеріалами, ТОВ "Карпатигаз" - оператор Спільної діяльності між "Укргазвидобуванням", ТОВ "Карпатигаз" та компанією Місен Ентерпрайзес АБ (Misen enterprises АВ).

У серпні ПАТ "Укргазвидобування" заявляло, що йому вдалося розірвати 5 договорів про спільну діяльність, ще щодо трьох договорів тривають судові тяжби, два з яких – договори з ТОВ "Карпатигаз" та один з "Карпатнадраінвест".

У жовтні-2016 Генпрокуратура заявляла про накладання судом арешту на технологічне устаткування об’єктів нафтогазовидобувної промисловості ТОВ "Карпатигаз" - вартістю близько 4 млрд грн – в рамках розслідування кримінального провадження за фактами привласнення грошових коштів службовими особами ПАТ "Укргазвидобування" спільно з суб’єктами господарювання, які діють на підставі договорів про спільну діяльність.

"Службові особи одного з найбільших приватних видобувачів газу в Україні – ТОВ "Карпатигаз", під час здійснення господарської діяльності з видобутку природного газу, діючи за попередньою змовою з службовими особами ПАТ "Укргазвидобування", починаючи з 2011 року створили злочинні схеми, які надали можливість незаконно привласнювати видобутий газовий конденсат, занижувати податкові зобов’язання по податку на додану вартість, податку на прибуток та плату за надра з видобутих вуглеводів.

"За результатами незаконних фінансових оборудок службових осіб ТОВ "Карпатигаз" державному бюджету завдано збиток у особливо великому розмірі", - йшлося в заяві ГПУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: