Сайти "добувають" криптовалюти за допомогою користувачів - ЗМІ

Вівторок, 19 вересня 2017, 15:25

Торрент-трекер The Pirate Bay помістив програмний код на деяких сторінках, який змушує комп'ютери відвідувачів майнити криптовалюту.

Про це пише BBC.

Код завантажує процесори комп'ютера користувача, щоб використовувати їх потужність для отримання винагороди (майнінг) в формі цифрових монет Monero.

Реклама:

Адміністрація сайту розповіла, що включення коду стало експериментом, мета якого - з'ясувати, чи зможе ресурс отримувати достатньо прибутку без використання онлайн-реклами. Але багатьом відвідувачам не сподобалося, що їх не попередили заздалегідь про наявність коду на сайті.

Нинішня вартість однієї монети Monero дорівнює приблизно 100 доларам.

Адміністрація сайту підкреслила, що код знаходиться в стадії доопрацювання, при цьому попросивши користувачів надсилати коментарі по роботі сервісу.

"Ви хочете рекламу або кожен раз при відвідуванні сайту ви готові пожертвувати декількома циклами роботи свого процесора?" - так звучить питання користувачам.

У повідомленні Pirate Bay кажуть, що через помилки в коді для видобутку цифрових монет процесор відвідувачів завантажувався на повну потужність.

Однак зараз, як підкреслила адміністрація сайту, помилка виправлена, і процесор тепер може бути використаний максимум на 30%.

Pirate Bay використовував для тестування код компанії-розробника Coin-Hive.

Принцип дії багатьох криптовалют полягає в тому, що комп'ютери обробляють код про вже проведені операції по розподілу електронних грошей.

Цей процес називається майнінгом і винагороджується новими цифровими монетами. Він також забезпечує захист від повторного витрачання одних і тих же одиниць криптовалюти.

Програми, які забороняють інтернет-сторінкам запускати програмний код - зокрема блокують рекламу, - також зупинять роботу і цього коду, повідомила адміністрація інтернет-порталу.

За повідомленням сайту Torrent Freak, тест проводився 24 години у вихідні дні, але вже встиг викликати невдоволення багатьох користувачів.

Нагадаємо, 10 серпня в басейні Святошинського району Києва виявили біткоін-ферму.

Рекомендуємо почитати: Полювання на "майнерів", або Як у Святошинському басейні випливли біткоіни

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: