"Укргазбанк" приєднався до програми фінансування IFC

П'ятниця, 15 вересня 2017, 16:18

Державний "Укргазбанк" підписав з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) угоду про фінансування об'ємом від 20 мільйонів доларів.

Про це повідомляє FinClub з посиланням на слова голови правління Укргазбанку Кирила Шевченка.

"З нашим стратегічним партнером - Міжнародною фінансовою корпорацією - підписали угоду про приєднання до програми глобального торгового фінансування", - сказав голова правління Укргазбанку Кирило Шевченко.

В рамках цієї програми Укргазбанк отримає 20 млн доларів на розвиток торгового фінансування. Загальний обсяг програми, учасниками якої є банки з більш ніж 100 країн світу, складає 5 млрд доларів.

Реклама:

Отримані кошти Укргазбанк направить на збільшення обсягів фінансування зовнішньоекономічних контрактів і на розширення географії партнерської мережі. Крім того, банк зможе звільнити значні суми грошового покриття, які зараз розміщені в іноземних банках для забезпечення підтвердження своїх документарних інструментів.

"Після різкого спаду в сфері торгового фінансування в Україні в 2014-2015 роках ми спостерігаємо стабільне зростання попиту і плануємо розширювати наш бізнес, щоб не тільки компенсувати втрати попередніх років, але і істотно збільшити обсяги фінансування", - сказав Шевченко.

Нагадаємо, що Міністерство фінансів збиралося продати Укргазбанк в цьому році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: