"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту знижуються після зростання напередодні

П'ятниця, 15 вересня 2017, 09:44

Ціни на нафту еталонних марок помірно знижуються в п'ятницю після істотного підвищення в попередні дні.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Новини з Північної Кореї зробили негативний вплив на ринок, проте не викликали сильного падіння котирувань, відзначає MarketWatch.

КНДР здійснила черговий пуск ракети, який став вже другим в цьому місяці і стався лише через кілька днів після введення Радою безпеки ООН санкцій проти Пхеньяна.

Реклама:

Як повідомляє агентство "Ренхап" з посиланням на Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї, пуск ракети був здійснений з околиць Пхеньяну. За даними влади Японії, балістична ракета КНДР впала в Тихий океан в 2 тис. км від мису Ерімо на Хоккайдо.

Листопадові ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:11 подешевшали на 0,18 долара (0,32%) - до 55,29 долара за барель. На торгах у четвер їх ціна зросла на 0,31 долара (0,56%).

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) вранці в п'ятницю знизилися на 0,15 долара (0,3%) - до 49,75 долара за барель.

За підсумками минулої сесії їх ціна збільшилася на 0,59 долара (1,2%) і закінчила день на позначці 49,89 долара за барель, що є максимальною позначкою з 31 липня.

З початку поточного тижня ціни WTI зросла на 4,8%, завершуючи "в плюсі" другий тиждень поспіль. В ході торгів у четвер котирування перевищували позначку в 50 доларів за барель вперше з 10 серпня.

Марка Brent на цьому тижні додала в ціні 2,8%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!