Почалися випробування нового українського трамваю

Четвер, 14 вересня 2017, 11:30

Одесько-Дніпровська компанія "Татра-Юг" після двох років розробки починає випробування трисекційного частково низкопольного трамвая К1М6.

Про це повідомляє traffic.od.ua.

Випробування пройдуть в місті Кам'янське, куди 12 вересня привезли трамвай розібраним на три секції.

Реклама:

За словами заступника директора "Татра-Юг" Володимира Романюхи, трамвай є абсолютно новою розробкою конструкторів і інженерів. На даний момент він виготовлений в єдиному екземплярі.

Щоб отримати сертифікат державного зразка, що дає право серійного випуску та роботи на пасажирських маршрутах, модель повинна пройти випробування.

У Кам'янському трамвай для початку пройде тестування на коліях депо, після чого ходові випробування проведуть на міських лініях. Всього випробування триватимуть не менше 10-14 днів.

У 26-метровому трамваї 70% салону мають низьку підлогу, високий він лише над переднім і заднім візками. Середній візок в короткій секції дозволяє зробити над нею низьку підлогу за рахунок відсутності моторів. В салон ведуть четверо дверей, двоє з них - у низькопідлоговій частині.

Головний офіс компанії "Татра-Юг" знаходиться в Одесі, а виробничі потужності - в Дніпрі на майданчиках заводу "Південмаш".

Нагадаємо, "Татра-Юг" уклала угоду на поставку 15 трамваїв у Єгипет.

Як повідомлялося, PESA виграла торги на поставку Києву 40 низькопідлогових трамваїв, обігравши "Електронтранс".

Польська компанія запропонувала трамваї за 1,813199 млрд грн при очікуваній сумі закупівлі 1,946 млрд грн. При цьому PESA спочатку пропонувала їх за 1,846 млрд грн.

Українсько-німецьке СП "Електронтранс" (Львів) запропонувало трамвайні вагони за 1,8132 млрд грн і не знижувало ціну в ході торгів.

На участь в тендері також подавалася компанія "Татра-Юг", але її заявка була відхилена через порушення умов тендерної документації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: