Суд заарештував офіс "1+1", завод "Біола" та Boeing Коломойського

Середа, 13 вересня 2017, 11:25

Печерський районний суд Києва наклав арешт на будівлю заводу "Біола", будівлю, яку орендує телерадіокомпанія "Студія 1+1", а також літак Boeing у справі розкрадання коштів із Приватбанку.

Про це свідчать матеріали суду, передають "Українські Новини".

Відповідно до судових матеріалів, посадові особи Приватбанку шляхом зловживання своїм службовим становищем протягом 2014 року заволоділи державними коштами Національного банку в сумі понад 19 млрд гривень, виділеними на рефінансування.

Реклама:

У рамках слідства прокурор просив суд про накладення арешту на таке майно: приналежні ТОВ "Хаджибей" земельні ділянки в Одеській області, масив "Золотий берег"; приналежні ТОВ "Поділ Нерухомість" нежитлові приміщення житло-офісного будинку й підземного паркінгу в Києві (орендує "Студія 1+1"); будівля заводу "Біола" у Дніпрі, що належить ТОВ "Ерлан"; літак Boeing 767-300 (власність португальської Pennylane - Comercio Internacional LDA).

Крім того, прокурор просив про арешт такої нерухомості: приналежний ТОВ "Імме" будинок у Києві по проспекту Степана Бандери, 34 площею 6 921 кв. м; приналежні ТОВ "Акватера" і ТОВ "Арлан" нежитлові будинки в Дніпрі; будинок торговельного павільйону в Одесі (належить ПАТ "Проектно-пошуковий інститут "Південмедбіосинтез").

4 вересня суд вирішив заарештувати все зазначене майно, а 7 вересня прийняв рішення про арешт зернового термінала "Бориваж" в Одеській області (належить ТОВ "Агротерминал Логістик").

Як повідомлялося, 28 серпня Печерський районний суд Києва дозволив слідчому Генеральної прокуратури провести огляд будівлі в Києві на вулиці Кирилівська, 23, де розташовано холдинг "1+1 Media" у справі про розкрадання коштів у Приватбанку.

Національний банк заявляє, що не вимагав від орендодавця виселити телерадіокомпанію "Студія 1+1" із приміщення в Києві.

10 серпня директор НАБУ Ситник заявив, що НАБУ проводить економічні дослідження щодо справи про розкрадання коштів Приватбанку.

21 грудня минулого року Приватбанк перейшов у державну власність.

Як відомо, за словами екс-голови Приватбанку Олександра Шлапака, ГПУ відкрила кілька кримінальних справ проти колишніх керівників або власників банку за статтями 218 і 220 Кримінального кодексу, а саме - доведення банку до неплатоспроможності.

Крім того, генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ, НАБУ та САП розслідують декілька справ, пов'язаних з Приватбанком.

Читайте також: Тіні Приватбанку. Що Коломойський наобіцяв Кабміну та НБУ і не виконав

Рекомендуємо почитати: "З таким настроєм слона не продати". Чи домовиться Коломойський з державою щодо кредитів Приватбанку

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: