"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МІУ: Порти Азовського моря потребують негайного днопоглиблення

Вівторок, 12 вересня 2017, 19:25

Питання експлуатаційного днопоглиблення в Маріупольському та Бердянському морських портах Азовського регіону потребує негайного вирішення.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, повідомляється на сайті відомства.

"Зменшення прохідної осадки може призвести до критичної ситуації з проходження судами каналів та акваторій морських портів, що у свою чергу призведе до зменшення вантажообігу та втрати державою коштів", - заявив Лавренюк.

Реклама:

Він наголосив на необхідності експлуатаційного днопоглиблення для підтримання навігаційних габаритів Маріупольського та Бердянського морських портів. Виходячи з технічних паспортів підхідних каналів та акваторій вищевказаних морських портів та відповідно до аналізу сезонних вимірів, експлуатаційне днопоглиблення треба проводити щорічно.

Лавренюк зазначив, що наразі є питання щодо продовження договору з технічного обслуговування акваторії та підхідних каналів з "Техмогідрострой Миколаїв". До сьогодні надання послуг не поновлено через судові справи з "Техмогідрострой Миколаїв".

Заступник доручив Регістру судноплавства України та ДП "Держгідрографія" у триденний строк провести аналіз та вимір глибин на двох каналах Маріупольського та Бердянського морських портів, а ДП "Адміністрація морських портів України" проаналізувати чинні договори по днопоглибленню та прийняти рішення щодо доцільності їх продовження.

Нагадаємо, компанія China Harbour Engineering Сompany 20 липня почала роботи з днопоглиблення в порту Южний.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!