Intel приступає до розробки інфраструктури Інтернету речей

Вівторок, 12 вересня 2017, 15:50

Компанія Intel спільно з китайським гігантом у сфері телекомунікацій Tencent підписали договір про наміри щодо спільної розробки рішень на базі технології blockchain для інфраструктури Інтернету речей.

Про це повідомляє Liga.net із посиланням на китайське видання Laoyaoba.

Спільну заяву двох компаній було зроблено в Китаї на щорічному заході World Internet of Things.

Розробники мають намір сконцентрувати зусилля на розвитку проекту компанії Tencent - TUSI Internet of Things laboratory. Проект покликаний підвищити безпеку рішень для корпоративних клієнтів в обчислювальній мережі фізичних предметів Інтернету речей.

Реклама:

У свою чергу, Intel надасть Tencent свою хмарну блокчейн-технологію. Лабораторія TUSI IoT є дослідний центр, що спеціалізується на випробуваннях перспективних промислових технологій, їх сертифікації, спільну розробку та інших технічних послугах.

Проект TUSI Internet of Things laboratory ставить перед собою амбітне завдання створити "розумний місто", де основні служби функціонуватимуть відповідно до принципу децентралізації. Учасники проекту впевнені, що концепцію "розумного міста" можливо реалізувати застосувавши blockchain, хмарні технології, а також Інтернет речей.

Інтернет речей - це широка мережа пристроїв, підключених до інтернету, в тому числі смартфони, планшети і практично будь-які "речі", які мають датчики: автомобілі, промислове обладнання, реактивні двигуни, нафтові вишки та багато іншого. Всі ці "речі" збирають дані і обмінюються ними.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: