"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Товарообіг між Україною та Францією зріс до 1,1 мільярда доларів

Понеділок, 11 вересня 2017, 20:07

За результатами першого півріччя 2017 року загальний товарообіг між Україною та Францією зріс на 15,2% та досяг 1,1 млрд доларів.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Як наголошується, основними статтями українського експорту до Франції є:  жири та олії тваринного або рослинного походження, насіння та плоди олійних рослин, залишки і відходи харчової промисловості, одяг та текстиль.

"Основу французького товарного імпорту до України складають: мінеральні палива, хімічна продукція, засоби наземного транспорту (крім залізничного), фармацевтичні товари, ядерні реактори, котли та машини", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У повідомленні також зазначається, що за обсягом прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку України, Франція посідає восьме місце серед інших країн з показником у 1,3 млрд доларів.

"Це 3,4% від загального обсягу інвестицій, залучених в економіку нашої держави на звітну дату. З початку року обсяг французьких інвестицій в українську економіку збільшився на 3,1%", - повідомляє прес-служба.

"Французький капітал працює в таких сферах, як: фінансова та страхова діяльність, оптова та роздрібна торгівля, промисловість", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, товарообіг між Україною та Японією з початку року збільшився і за 4 місяці 2017 року зріс на 40% порівняно з аналогічним періодом  2016 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: