"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ перерахував до держбюджету черговий транш прибутку в 5 мільярдів гривень

Понеділок, 7 серпня 2017, 14:50

Національний банк 7 серпня перерахував до державного бюджету п'ятий транш прибутку в 5 мільярдів гривень.

Про це сказано в повідомленні НБУ на офіційній сторінці у Facebook.

З початку року вже перераховано 5 траншів прибутку НБУ (21 квітня, 10 травня, 8 червня, 7 липня й 7 серпня цього року відповідно) на загальну суму 30 млрд гривень.

Реклама:

Таким чином, із загальної суми прибутку НБУ в 44,4 млрд гривень, яка має бути перерахована в держбюджет України протягом цього року, залишилося перерахувати ще 14,4 млрд гривень.

Подальший графік перерахування прибутку в бюджет уже погоджений з Міністерством фінансів.

Він передбачає щомісячні транші до кінця року таким чином, щоб згладити вплив змін обсягу коштів уряду на коливання ліквідності банківської системи й на досягнення інфляційних цілей Національного банку (8% +/- 2 п.п. до кінця 2017 року й 6 % +/- 2 п.п. на кінець 2018 року).

Дохід Національного банку з'являється в результаті зміни оцінки активів і пасивів, які виступають у вигляді банківських металів та іноземної валюти, спеціальних прав запозичення, у зв'язку зі змінами курсу іноземних валют та ціни банківських металів.

Як повідомлялося, у 2016 році НБУ перерахував до держбюджету 38 млрд гривень. Тоді прибуток Нацбанку перераховувався до бюджету трьома траншами: 10 мільярдів гривень у жовтні, 14 мільярдів - у листопаді та ще 14 мільярдів гривень у грудні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: