"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Другий блок Зміївської ТЕС переведений на газове вугілля - Харківська ОДА

Понеділок, 7 серпня 2017, 13:55

Зміївська теплоелектростанція ПАТ "Центренерго" переходить з дефіцитного енергетичного вугілля на використання вугілля газової групи.

Про це повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації.

"Завершено роботу з технічного переоснащення систем подачі, приготування та спалювання вугілля з переведенням котлоагрегату блоку № 2 на використання вугілля газової групи марок "Г" і "ДГ", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

На сьогодні тривають роботи з технічного переоснащення котлоагрегату 5-го блоку станції.

Одночасно з технічними роботами на Зміївській ТЕС триває накопичення складських запасів вугілля. На сьогодні, за даними управління паливно-енергетичного комплексу Харківської ОДА, його обсяги становлять понад 110 тис. тонн.

"Центренерго" за даними співрозмовників "Української правди" входить в орбіту впливу Ігоря Кононенка. У серпні 2016 року заступником голови наглядової ради "Центренерго" був призначений Олександр Візір, який працював помічником Кононенка.

Сам Кононенко заперечує будь-яку причетність до неформального кураторства "Центренерго".

До складу "Центренерго" входять 3 ТЕС: Вуглегірська (Донецька область), Зміївська (Харківська область) і Трипільська (Київська область), сумарна проектна потужність яких становить 7 660 МВт, це близько 14% від загальної встановленої потужності України.

На ТЕС компанії встановлено 23 енергоблоки потужністю від 175 до 800 МВт, з яких 18 блоків - вугільні, а 5 призначені для використання газомазутного палива.

78,289% акцій компаній належить державі в особі Фонду державного майна.

Нагадаємо, в лютому Міністерство енергетики та вугільної промисловості ініціювало введення надзвичайного стану на ринку електроенергії через припинення поставок антрациту.

З 24 мільйонів тонн вугілля, які українська енергетика споживає на рік, понад 9 мільйонів – вугілля антрацитової групи, і всі поклади його залишилися на непідконтрольній частині Донбасу.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявляв, що річна потреба України в антрациті становить 9,5 мільйона тонн, а потреба в імпорті цього вугілля - 4,2 мільйона тонн до кінця 2017 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!