У Києві запустили повністю автоматизовану станцію метро

П'ятниця, 4 серпня 2017, 11:50

Починаючи з 2 серпня станція метро "Кловська" перейшла на повністю автоматичний режим роботи, відмовившись від кас і жетонів.

Про це повідомляє Ain.ua.

Відзначається, що пройти турнікети можна тільки за допомогою банківської безконтактної карти, пластикової карти метро або за допомогою одноразового паперового QR-коду.

На кількох турнікетах "Кловської" ще можна скористатися жетоном, але купити його на цій станції вже не можна, а в подальшому станція відмовиться від жетонів повністю.

Реклама:

Замість кас на станції тепер встановлено п'ять терміналів з сенсорним екраном. Термінали приймають для оплати як безконтактні банківські картки, так і звичайні картки з магнітною смугою або чипом.

У терміналах можна придбати разовий QR-квиток, придбати або поповнити карту метро, ​​продовжити існуючі проїзні, підключити MetroPass.

Разовим QR-квитком потрібно скористатися протягом 30 хвилин і зайти за ним можна тільки на станцію метро, ​​на якій його було придбано.

Після завершення пілота наступними автоматизованими станціями метрополітену, за словами КП "Київський метрополітен", стануть "Університет", "Дружби народів", "Либідська" і "Політехнічний інститут".

Нагадаємо, до кінця 2017 київський метрополітен повністю припинить використання жетонів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: