Ціна на нафту Brent піднялася вище 52 доларів

Четвер, 31 серпня 2017, 19:03

Ціни на нафту еталонних марок посилили зростання в четвер, оскільки інвестори визнали падіння на тлі урагану "Харві" і побоювань перевиробництва нафти надмірним.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Жовтневий ф'ючерс на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:30 у четвер подорожчав на 1,09 долара (2,14%) - до 51,95 долара за барель.

Торги за цим контрактом завершуються в четвер, більш активний листопадовий ф'ючерс піднявся на 2,7%, до 52,11 долара за барель.

Реклама:

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася до цього часу на 1,28 долара (2,79%) - до 47,24 долара за барель.

Уряд США оголосив про виділення близько 500 тис. барелів нафти зі стратегічного резерву для НПЗ компанії Philips 66 на узбережжі Мексиканської затоки через дефіцит поставок нафти після урагану "Харві". НПЗ повинен буде повернути такий же обсяг нафти до стратегічного резерву після відновлення поставок.

Разом з тим бензин в США подорожчав на 12% в четвер, до максимуму з липня 2015 року, після оголошення про закриття найбільшого НПЗ країни в Порт-Артурі, що належить Saudi Aramco.

У цілому близько 23% нафтопереробних потужностей США виведені з ладу через ураган і повені в Техасі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!