Провідні банки світу хочуть запустити власну криптовалюту

Четвер, 31 серпня 2017, 15:20

Шість з найбільших банків світу - Barclays, Credit Suisse, Canadian Imperial Bank of Commerce, HSBC, MUFG і State Street - активізували зусилля для запуску нової форми валюти.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Financial Times.

У серпні минулого року швейцарський банк UBS спільно з Clearmatics Technologies створили нову криптовалюту, яку назвали "utility settlement coin" (USC, "практичну грошову одиницю для розрахунків"). Надалі до цього проекту приєдналися BNY Mellon, Deutsche Bank і Santander. Банки розраховували підвищити ефективність фінансових операцій, прискоривши їх заключні етапи.

Зараз проект перейшов на нову стадію - учасники прагнуть поглибити обговорення USC з центробанками і працюють над додатковими заходами захисту нової криптовалюти.

Реклама:

"Ми ведемо обговорення з центральними банками і регуляторами, і ми продовжимо їх в наступні 12 місяців з метою обмеженого запуску ближче до кінця 2018 року", - заявив глава стратегічних інвестицій і інновацій в сфері фінансових технологій UBS Хайдер Джеффрі.

Блокчейн-технологія спочатку відлякувала банки, які вважали її ненадійною. Однак після ретельного вивчення питання фінансові компанії знаходять все нові способи застосування блокчейна для прискорення розрахунків з найрізноманітніших операцій.

Перехід на USC передбачає, що сторони угод з цінними паперами не будуть чекати, поки пройде переказ традиційних грошових коштів, замість цього вони будуть використовувати криптовалюту, яку можна обміняти на звичні гроші в центробанках. Такий підхід скоротить часові та грошові витрати, а також використання людських ресурсів.

Єдина криптовалюта USC при цьому буде обмінюватися на найрізноманітніші традиційні валюти в залежності від потреб учасників угоди.

Нагадаємо, обсяг світового ринку криптовалюта перевищив 160 мільярдів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: