"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Cargill інвестував 17 мільйонів доларів в стартап з вирощування штучного м'яса

Четвер, 31 серпня 2017, 12:45

Світовий виробник м'яса яловичини та птиці Cargill інвестував 17 мільйонів доларів в стартап з виробництва м'яса з живих клітин тварин.

Про це в коментарі Agravery.com розповів фахівець аграрного ринку Юрій Покладенко, передає Liga.net.

"Клітини самовідтворюються на кисні і поживних речовинах в металевих культиваторах і ростуть як маса м'язів до вступу необхідних параметрів. Процес триває від трьох до шести тижнів. Не потрібно нікого вбивати або колоти антибіотиками", - розповів Покладенко.

Він додав, що, за даними ООН, м'ясна худоба споживає третину вирощеного в світі зерна і використовує четверту частину світових земель як пасовища.

Реклама:

Стівен Джунта (кулінарний директор м'ясного підрозділу Каргілл, який був колись особистим кухарем Рональда Рейгана) ретельно оглянув м'язову масу і спробував качине штучне м'ясо.

"Це був хороший, чистий смак. Я б абсолютно спокійно дав це своїм дітям", - сказав Джунта.

"FAO вже давно лякає світовим голодом і прогнозує, що 9 млрд населення планети до 2050 року буде нічим годувати. Штучне м'ясо може бути альтернативою. Прогрес не зупинити, а ось передбачити падіння попиту на фуражні зернові варто було б", - зазначив Покладенко.

Cargill Inc. - найбільша світова приватна компанія, працює в 68 країнах світу і займається продажами зерна, олії, цукру та інших продуктів. Також є найбільшим виробником сільськогосподарської продукції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: