ProZorro буде автоматично визначати ризиковані тендери

Середа, 30 серпня 2017, 16:45

Електронна система закупівель ProZorro запустила систему ризик-індикаторів, яка дозволяє в автоматичному режимі виявляти закупівлі, у яких потенційно є порушення норм та принципів Закону "Про публічні закупівлі". 

Про це йдеться на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Зазначається, що  на початковому етапі розпочато обрахунок 16 показників, які сигналізують про ризики. В перспективі їх буде понад 60.

Серед критеріїв, які відслідковує система: аномальна економія (понад 60%), робота постачальника тільки з одним замовником, не деталізоване тендерне оголошення, надмірно велика кількість лотів в одній закупівлі та інші.

Реклама:

"Однією з переваг електронної системи закупівель - це швидкий доступ до великого масиву даних. Раніше документація по проблемному тендеру могла просто випаруватись, сьогодні - ми можемо аналізувати їх ще до того, як тендер відбувся. ProZorro не почне бити струмом порушників, але бізнес та правоохоронні органи зможуть використовувати ризик-індикатори для того, щоб визначати надійність замовників та перевіряти їхню діяльність відповідно", - пояснив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

Нагадаємо, ProZorro визначила найбільш економні державні компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: