"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Надходження до Пенсійного фонду перевищили план на 13 мільярдів

Середа, 30 серпня 2017, 10:50

Надходження до Пенсійного фонду від єдиного соціального внеску (ЄСВ) з початку року перевищили плановий показник на 12,7 мільярда гривень.

Про це повідомила на прес-конференції директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко, передає УНІАН.

"З початку року ми отримали перевиконання плану на 12,7 млрд гривень, що на 28,4 млн гривень більше в порівнянні з торішніми показниками", - повідомила Ковпашко.

Вона додала, що до таких результатів привело, в першу чергу, збільшення фонду оплати праці, а саме - підвищення мінімальної заробітної плати, збільшення відсотка перерозподілу ЄСВ на користь Пенсійного фонду України, а також ті заходи, які дають результат по легалізації зайнятості та легалізації заробітної плати.

Реклама:

Директор департаменту ПФУ також повідомила, що в даний момент в Україні налічується 11,7 млн ​​пенсіонерів, середній розмір пенсійних виплат становить 1887 гривень, і щомісяця Пенсійний фонд виплачує понад 22 млрд гривень пенсіонерам.

Ковпашко сказала, що загальний обсяг коштів на виплати пенсій, який розрахований на 2017 рік, становить 283 млрд гривень і основне джерело грошових надходжень - це частина від ЄСВ (85,6%).

Як повідомлялося, Рада в першому читанні підтримала законопроект №6614, який входить до пакету пенсійної реформи. "За" проголосувало 282 народних депутати.

Законопроект передбачає підвищення пенсій з 1 жовтня 2017 року.

Читайте також"Всі там будемо". Що передбачає пенсійна реформа від Гройсмана

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: