Американці дадуть 250 мільйонів доларів на сховище ядерного палива

Середа, 23 серпня 2017, 12:20

Корпорація приватних закордонних інвестицій США розгляне надання "Енергоатому" кредиту на 250 мільйонів доларів для будівництва централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

Про це свідчить порядок денний зборів ради директорів корпорації (OPIC), передають "Українські Новини".

Наприкінці 2015 року президент "Енергоатома" Юрій Недашковський заявляв про наміри залучити фінансування в розмірі 250 млн доларів в Bank of America Merrill Lynch для реалізації проекту ЦСВЯП.

Мова йшла про кредит на 25 років під нижче 7% річних.

Реклама:

В 2016 році НАЕК "Енергоатом" домовився з Bank of America Merrill Lynch про координацію проведення процедури Due diligence, розробку попередніх умов фінансування, співпрацю з OPIC у частині оформлення страхового поліса й підготовку документації для випуску облігацій для наступного кредитування держкомпанії з метою будівництва ЦСВЯП.

Як повідомлялося, "Енергоатом" розраховує до жовтня 2017 року залучити в Bank of America Merrill Lynch 250 млн доларів на спорудження ЦСВЯП.

6 липня "Енергоатом" одержав ліцензію на будівництво й уведення в експлуатацію ЦСВЯП.

Контракт на будівництво ЦСВЯП між "Енергоатомом" і переможцем відповідного тендера компанією Holtec International був підписаний ще в 2005 році.

Контракт на будівництво сховища передбачає, що компанія Holtec International буде поставляти спеціальне обладнання для сухого зберігання відпрацьованого ядерного палива і його транспортування, а також надасть Україні технології, які будуть застосовані, як на енергоблоках АЕС, так і під час перевезення ВЯП з АЕС у ЦСВЯП, а також у самому сховищі.

Holtec International поставить для ЦСВЯП 94 системи зберігання відпрацьованого ядерного палива; подальше виробництво цих систем зберігання ВЯП буде відбуватися в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: