ГПУ розслідує підробку листа за підписом нового голови УЗ

Понеділок, 21 серпня 2017, 12:30

Генпрокуратура розслідує підробку листа за підписом т.в.о. глави ПАТ "Укрзалізниця" Євгена Кравцова про видачу своєму раднику польської візи.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на ухвалу Печерського районного суду Києва від 16 серпня.

Згідно з ним, Головне слідче управління Генпрокуратури з 14 березня веде розслідування за фактом службового підроблення посадовими особами Міністерства інфраструктури офіційних документів.

Реклама:

Досудовим розслідуванням встановлено, що 17 лютого в посольство Польщі за підписом тоді ще першого заступника міністра інфраструктури Кравцова відправлено лист з проханням розглянути можливість відкриття його раднику багаторазової візи терміном на 5 років.

У зазначеному листі йшлося, що в'їзна віза йому необхідна у зв'язку з включенням до складу української делегації для участі в засіданні робочої групи Via Carpatia як радника Кравцова на громадських засадах, а тривалий термін дії візи пояснюється постійною участю цієї особи у зазначеній робочій групі.

При цьому в офіційній відповіді Мінінфраструктури зазначено, що ця особа серед радників на громадських засадах керівництва Мінінфраструктури не значиться.

Крім того, міністерством не затверджений жоден документ про делегування зазначеної особи для участі в засіданні робочої групи Via Carpatia, а перший заступник міністра інфраструктури Кравцов не погоджував з міністром Володимиром Омеляном відповідну ініціативу.

У ході попереднього розслідування 5 травня призначено почеркознавчу експертизу з метою встановлення особи, яка поставила підпис у зазначеному листі Кравцова.

Суд дозволив Генпрокуратурі вилучити даний лист для дослідження.

Як повідомлялося, 9 серпня Кабмін звільнив за власним бажанням голову правління "Укрзалізниці" Войцеха Балчуна, призначивши тимчасово виконуючим обов'язки першого заступника міністра інфраструктури Євгена Кравцова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!