Ситник: суди саботують справи, передані НАБУ і САП

Неділя, 20 серпня 2017, 13:22

В українських судах відбувається повний саботаж справ, переданих Національним антикорупційним бюро та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Повний саботаж з боку судових органів. Це дійсно величезна проблема. Справи місяцями просто не слухаються в суді", - сказав він.

Із восьми десятків справ, які НАБУ та САП скерували до суду, розгляд кожної четвертої досі не почали. Є лише поодинокі вироки, більшість яких стосуються другорядних учасників корупційних схем, зауважив Ситник.

Реклама:

За його словами, деякі справи не розглядаються більше року.

"Причому достатньо прості справи, які просто лежать без рішення. Єдиний вихід з цього всього, що нами вже було тисячу разів сказано, – це створення Антикорупційного суду, який буде це все слухати", - сказав глава НАБУ.

Він вважає, що "осінь і буде тим екзаменом для нашої влади на предмет того, чи є дійсно політична воля" створити Антикорупційний суд.

Ситник зазначив, що затягування процесу в судах – це навіть гірше, ніж виправдальний вирок.

"Тобто, судді, з одного боку, бояться виносити виправдальні вироки, але використовується тактика затягування з метою максимальної дискредитації НАБУ і САП", - сказав він.

Ситник повідомив, що з понад 80 справ, розслідування яких з боку НАБУ завершене, немає жодного вироку по справах, по яких є процесуальна боротьба між стороною захисту і стороною обвинувачення.

"Вироки які є, то це вироки, де затверджувалися в основному угоди прокурорів", - сказав він.

Глава НАБУ висловив упевненість, що на суддів здійснюється тиск, щоб вони гальмували розгляд справ, переданих НАБУ і САП.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!