"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

JPMorgan використовуватиме штучний інтелект для здійснення торгових операції

Середа, 2 серпня 2017, 15:20

JP Morgan в найближчому майбутньому розпочне використовувати перших в своєму роді роботів для здійснення торгових операцій. 

Про це повідомляє Financial Times, передає видання Mind.

Зазначається, що перехід на застосування нових технологій став можливим після випробування банком нової програми штучного інтелекту (ШІ), що показало, що програма працює більш ефективно ніж традиційні методи купівлі-продажу. 

За словами голови глобальної торгової компанії Деніела Кімента, програма ШІ, яка отримала назву LOXM, буде запущена в І кварталі 2018 в АЗІЇ, а в IV – в США.

Реклама:

Задача LOXM полягає в тому, щоб виконувати клієнтські замовлення з максимальною швидкістю за найвигіднішою ціною, спираюсь на отриманий досвід від мільйона минулих торгових операцій – як реальних, так і віртуальних – для вирішення проблеми, яким чином розвантажити крупні долі акцій без зміни ринкової ціни.

"Такі операції раніше здійснювались людьми, але ШІ тепер може робити це набагато швидше та більш ефективно", - сказав Девід Фелп з групи JPMrgan Europian Equity Quant Research.

Інвестиційні банки намагаються використовувати ШІ, автоматизацію та робототехніку для того, щоб скоротити видатки та усунути трудомістку рутинну роботу.

JPMorgan, який є найбільшим інвестиційним банком за рівнем прибутків, вважає, що він першим на Волл-стріт використовує ШІ в торгових операціях та повідомив, що для впровадження подібної технології у конкурентів займе від 18 до 24 місяців.

Як повідомляє видання, однією із можливих еволюційних модифікацій LOXM може персоналізований підхід до кожного клієнта.  Передбачається, що машини можна буде навчити "знайомитись" з кожним окремим клієнтом, та здійснювати операції спираючись на аналіз їх поведінки та реакцій. 

Нагадаємо, Facebook відключив систему штучного інтелекту, бо вона вигадала власну мову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!