"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрспирт" закуповував газ за завищеними цінами

П'ятниця, 18 серпня 2017, 15:50

ДП "Укрспирт" закуповувало природний газ за завищеними цінами. Лише за травень 2017 року збитки становили 4 мільйона гривень.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України на своїй сторінці в Facebook.

"Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України за оперативного супроводженням Департаменту захисту економіки Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами ДП "Укрспирт", внаслідок чого державі завдано збитків в особливо великих розмірах", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи ДП "Укрспирт", діючи за попередньою змовою з іншими особами, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою одержання неправомірної вигоди, провели на підприємстві тендер на закупівлю за державні кошти природнього газу для потреб ДП "Укрспирт".

Реклама:

Однак, всупереч економічним інтересам державного підприємства, переможцем вказаних торгів визнано учасника тендеру із найдорожчою ціновою пропозицією, який крім цього має ознаки фіктивності.

"Внаслідок вчинених протиправних дій лише за травень 2017 року, згідно висновку експерта, державним інтересам в особі ДП "Укрспирт" завдано збитків на суму 4 млн гривень", - повідомляє Департамент.

Наразі тривають слідчі та інші процесуальні дії, перевіряються факти причетності інших фізичних та юридичних осіб до скоєння злочинів.

Нагадаємо, на заводах ДП "Укрспирт" 24 липня правоохоронні органи проводили обшуки, вилучивши 97,9 тис дав спиртовмісної продукції, яка згодом була арештована.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: