ЗМІ назвали компанію, яка постачає турбіни Siemens в Крим

Неділя, 9 липня 2017, 11:10

Дві турбіни Siemens в порту Севастополя. Фото з vk.com

Для поставок турбін в Крим в обхід санкцій була найнята компанія, яка частково належить німецькому концерну Siemens.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на три джерела.

На цьому тижні агентство писало, що турбіни Siemens поставляються в Крим для використання на двох електростанціях.

Реклама:

За даними агентства, установкою і введенням в експлуатацію німецьких турбін в Криму займається російське ЗАТ "Інтеравтоматика", 45,7% акцій якого належать Siemens.

На сайті "Інтеравтоматики" говориться, що вона працює на основі технологій Siemens і по її ліцензії.

На російському сайті Siemens "Інтеравтоматика" згадується як "партнер" німецького концерну. У німецькій компанії наполягають на своїй непричетності.

"Ми розслідуємо причетність "Інтеравтоматики" до експлуатації газових турбін і надання будь-яких інших послуг. Якщо відомості підтвердяться, ми будемо вживати всіх необхідних і доступних заходів, щоб припинити якомога швидше цю діяльність", - сказали агентству в Siemens.

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ України перевіряє інформацію, поширену в ЗМІ, про нібито порушення режиму санкцій і поставку в окупований Крим німецьких турбін Siemens.

5 липня Reuters із посиланням на власні джерела розповсюдило інформацію, що Росія направила до Криму газові турбіни німецького концерну Siemens, незважаючи на те, що ЄС заборонив європейським компаніям поставляти енергетичні технології на територію півострова.

У березні німецька компанія заявляла, що обладнання було доставлено в Тамань, однак, як стверджують джерела Reuters, дві з чотирьох турбін опинилися в Севастополі, де їх збираються встановити на місцевій електростанції.

Siemens минулого року заперечував можливість поставки турбін до Криму, наполягаючи на тому, що турбіни призначені для Таманського проекту, і у нього немає підстав думати, що вони підуть куди-небудь ще. Концерн також стверджував, що дотримується і не має наміру порушувати режим санкцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!