"Вконтакте" та Yandex увійшли в топ-5 рейтингу відвідуваності в Україні

П'ятниця, 7 липня 2017, 19:55

За даними дослідження компанії Factum Group Ukraine, заборонені в Україні російські ресурси Вконтакте і Yandex увійшли в топ-5 рейтингу відвідуваності сайтів українськими користувачами в червні 2017 року.

Про це повідомляє прес-служба Інтернет-асоціації.

Згідно з дослідженням, рейтинг відвідуваності очолили:

Реклама:

1) Google

2) Youtube

3) Facebook

4) ВКонтакте

5) Yandex.

У топ-10 рейтингу відвідуваності сайтів, крім ВКонтакте і Yandex, також увійшли російські Однокласники (6-те місце) і Mail.ru (9-те місце).

Згідно з даними соціологічного опитування Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва, 35,1% респондентів категорично проти блокування російських інтернет-ресурсів ("ВКонтакте", "Однокласники", Yandex, Mail.ru), 18,3% переважно не підтримують, в свою чергу, 11% повністю підтримують таке рішення, 10,8% переважно підтримують.

Не змогли відповісти 10,4%, не відповіли 0,4%, нічого не знають про це - 14,1%.

Як відомо, 16 травня 2017 року президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній, серед яких соцмережі "Вконтакте" і "Одноклассники", компанія "Яндекс" тощо.

Як повідомлялося, станом на червень відвідуваність російської соціальної мережі "Вконтакте" в Україні становить 3,8 мільйона не унікальних візитів з десктопів в день. До введення санкцій цей показник становив 9,8 мільйона.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: