НКРЕ підвищила тарифи "Київенерго" на гарячу воду

Вівторок, 4 липня 2017, 17:35

Тариф ПАТ "Київенерго" на поставку гарячої води підвищений на 1,6%, а на опалення - знижений на 0,2%.

Відповідне рішення прийнято на засіданні комісії 4 липня, повідомляє прес-служба НКРЕКУ.

Згідно з попередньо оприлюдненим проектом рішення, тарифи на послугу з централізованого постачання гарячої води для населення для "Київенерго" встановлено на рівні 84,45 грн за 1 куб. м за умови підключення рушникосушки до систем гарячого водопостачання та 78,08 грн за 1 куб. м при відсутності рушникосушки.

Реклама:

Крім того, тарифи на послугу з централізованого постачання гарячої води для управителів багатоквартирних будинків встановлені на рівні 67,80 грн за 1 куб. м - за умови підключення рушникосушки і 62,68 грн за 1 куб. м при їх відсутності.

Крім того, тарифи ПАТ "Київенерго" на послугу з централізованого опалення для населення встановлено на рівні 1414,45 грн/Гкал для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії та 32,91 грн за 1 кв. м опалювальної площі в місяць для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку.

Нові тарифи вступлять в силу з дня, наступного за днем ​​офіційного опублікування постанови в газеті "Урядовий кур'єр".

Акції "Київенерго" розділені на чотири пакети: 29% у DTEK ENERGY B.V. (Нідерланди), 25% у DTEK Holdings Limited (Кіпр), 18,3% у ТОВ "ДТЕК ЕНЕРГО" (Україна), і 25% у Фонду державного майна України.

ДТЕК входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Нагадаємо, з квітня 2016 року в Україні в ціні електроенергії діє ціна вугілля за формулою "Роттердам+доставка морем+перевалка у порту". Це спричинило стрімкий ріст тарифів для ТЕС.

75% теплової генерації належить компанії ДТЕК Ріната Ахметова, набагато менше виробляють державне "Центренерго" та "Донбасенерго", яке пов’язують з Олександром Януковичем.

Після введення в дію "роттердамської" формули єврооблігації  ДТЕК подорожчали на 40%. Коли вони були дешевими їх скупкою займалась компанія ICU.

Співвласником ICU був раніше звільнений міністр енергетики Володимир Демчишин. У цій же компанії раніше працював нинішний очільник НКРЕКП Дмитро Вовк.

В квітні НАБУ повідомило, що розпочало досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовцями НКРЕ через так звану формулу "Роттердам+".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: