"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рівень тіньової економіки знизився на 6% в 2016 - Мінекономіки

Понеділок, 3 липня 2017, 16:35

Міністерство економічного розвитку та торгівлі констатує зниження рівня тіньової економіки с 40% до 34% в 2016 році порівняно з 2015 роком.

Про це сказано в повідомленні міністерства, передають Українські Новини.

За попередніми розрахунках Мінекономіки, у 2016 році рівень тіньової економіки становив 34% від офіційного ВВП, що на 6 п.п. менше порівняно з показником 2015 року.

Як повідомляється, детінізація стала результатом закріплення макроекономічної стабільності й відновлення економічного зростання.

Реклама:

Міністерство вважає, що детінізації також сприяло покращення бізнес-клімату в умовах проведення політики дерегуляції підприємницької діяльності, що, у свою чергу, сприяло зростанню довіри інвесторів і нарощуванню припливу прямих інвестицій.

Водночас динаміка детінізації стримується дотепер невирішеними проблемами, які негативно позначаються на показниках розвитку економіки країни в цілому.

Це, зокрема, такі проблеми як: збереження значних викликів стабільності фінансової системи країни в умовах триваючого банкрутства банків і виведення їх з ринку; напруга в міжнародних відносинах з Росією; наявність непідконтрольних влади територій, утворених під час військової агресії на території країни; низька довіра до інститутів влади.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: