"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Голова Держрибагентства йде у відставку

Середа, 26 липня 2017, 13:45

Голова Державного агентства рибного господарства України Ярема Ковалів йде у відставку.

Відповідну заяву буде розглянуто на засіданні Кабінету міністрів, передає прес-служба відомства.

"Я присвятив реформам 28 місяців свого життя. Це було дуже цікаво і дуже непросто. Фундамент закладено, тому зміни не зупиняться. Планую повернутися в бізнес", - прокоментував Ковалів свою заяву.

Реклама:

За його словами, за останній час в регіонах запустили новий рибоохоронний патруль, а показники вилову риби показують, що промисловий вилов почав виходити з тіні.

Крім того, завершується робота над системою дистанційного моніторингу промислового вилову риби.

"Рибна галузь вперше отримає фінансову підтримку в рамках кредиту ЄІБ на 400 млн євро, а океанічний рибопромисловий флот за 18 років збитковості вперше приніс державі майже 40 млн гривень", - додав Ковалів.

Ярема Ковалів був призначений на посаду голови Держрибагентства 8 квітня 2015 року.

У 2015 році була проведена масштабна дерегуляція: відмінено 7 дозвільних документів, створено умови для розвитку аквакультури та марекультури, повністю заборонено промисловий вилов риби у Дніпрі в межах Києва.

Під головуванням Коваліва було розпочато реформування органів рибоохорони: замість рибінспекторів українські водойми почав охороняти новий рибний патруль.

Агентство працювало над розробкою законопроекту, що допоможе вивести ринок з тіні за рахунок впровадження сертифіката походження риби та системи відстеження улову.

За словами Коваліва, агентство розраховує на прийняття Верховною Радою відповідного законопроекту до кінця поточного року, і з 2018 року система сертифікації та відстеження почне працювати в країні.

Як повідомлялося, Державне агентство рибного господарства оцінює тіньовий ринок риби в Україні в 150 тисяч тонн в рік, або на суму 6 мільярдів гривень.

Також, за часи головування Коваліва на посаді голови, Держрибагентство ініціювало підвищення щоквартального збору за фактичний вилов водних біоресурсів для підприємств промислового лову в 2,5 разу відповідно до рівня інфляції.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: