Лукашенко сподівається на збільшення товарообігу до 8 мільярдів доларів

П'ятниця, 21 липня 2017, 18:38

Президент Білорусі Олександр Лукашенко сподівається на збільшення товарообігу з Україною до 8 мільярдів доларів до 2020 року.

Про це Лукашенко сказав під час спільного брифінгу із Президентом Петром Порошенком в Києві, передають Українські Новини.

"Ми далекі від колишніх досягнень білорусько-української співпраці, коли річний товарообіг був майже 8 млрд доларів. Всі можливості для нарощування таких обсягів у нас є й співголови нашої спільної комісії білорусько-української міжурядової запевнили нас, що протягом двох років ми досягнемо цього рівня, а може навіть нам удасться його й перевершити", - сказав він.

Лукашенко зазначив, що в 2016 році взаємний товарообіг наблизився до 4 млрд доларів, збільшившись порівняно з 2015 роком більш ніж на 10% і перші місяці поточного року демонструють подальшу динаміку.

Реклама:

Президент Білорусі наголосив, що на першому плані дводенних переговорів були питання економіки.

Він зазначив, що Білорусь і Україна зацікавлені в розширенні експорту, розвитку промислової кооперації, у спільних проектах у розвитку транспортної інфраструктури, впровадженні інноваційних технологій.

"Ми будемо спільно виробляти будь-яку продукцію, що користується попитом на міжнародних ринках", - сказав Лукашенко.

Він уважає, що його візит в Україну дасть новий імпульс двосторонній економічній співпраці й цьому сприятиме домовленість про взаємодію в експортному кредитуванні.

Лукашенко також зазначив, що сторони домовилися активізувати міжрегіональні зв'язки.

За його словами, найближчий міжрегіональний форум пройде в Гомелі (Білорусь), наступний - в Україні.

Раніше Україна підтвердила готовність поставляти електроенергію в Білорусь.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: