"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

PwC оскаржить рішення НБУ про виключення її з реєстру

П'ятниця, 21 липня 2017, 13:45

"ПрайсвотерхаусКуперс" (українська структура PwC) має намір оскаржити рішення Національного банку про виключення її з реєстру.

Про це сказано в повідомленні PwC, передають Українські Новини.

"Прайсвотерхаускуперс" заявляють, що готові розглянути всі варіанти перегляду рішення НБУ.

"Ми надзвичайно розчаровані рішенням Національного банку України (НБУ) про виключення нас із Реєстру аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків України, у зв'язку з аудитом Приватбанку. Ми не вважаємо, що підстави, озвучені НБУ, виправдують це рішення, і розглянемо всі варіанти перегляду такого рішення", - сказано в повідомленні.

Реклама:

За останні шість місяців НБУ зробив низку загальних заяв у засобах масової інформації про якість проведеного PwC аудиту Приватбанку за 2015 рік.

"Ми неодноразово зверталися до НБУ із проханням надати конкретні факти, що підтверджують його сумніви як наша робота по аудиті фінансової звітності за 2015 рік. Більше того, ми просили надати детальні докази невірогідності зазначеної фінансової звітності. Досі НБУ не надав яких-небудь конкретних фактів і доказів", - заявляє PwC.

PwC проводила аудит фінансової звітності Приватбанку за 2015 рік відповідно до Міжнародних стандартів аудиту.

Аудиторський висновок у цій фінансовій звітності містив застереження щодо операцій зі пов'язаними особами.

Крім того, як описано у фінансовій звітності за 2015 рік, на початку 2016 року Приватбанк і його мажоритарні акціонери погодили із НБУ комплексний план реструктуризації.

Повідомляється, що за день до того, як був випущений аудиторський висновок з фінансової звітності за 2015 рік, а саме 30 червня 2016 року, НБУ підтвердив на зустрічі з PwC Україна, що цей план реструктуризації виконується згідно з графіком.

PwC не проводила аудит фінансової звітності Приватбанку після 31 грудня 2015 року.

Нагадаємо, Національний банк виключив ТОВ "Прайсвотерхаускуперс"  з Реєстру аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: