"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ДФС не штрафуватиме за несвоєчасну реєстрацію накладних через кібератаку

П'ятниця, 21 липня 2017, 13:15

Державна фіскальна служба не застосовуватиме штрафні санкції за несвоєчасну реєстрацію податкових та акцизних накладних через несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерних мереж платників податків.

Про це повідомила прес-служба відомства.

Наразі на підписі у президента України знаходиться закон "Про внесення змін до підрозділу 10 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу.

Реклама:

Відповідно до вказаного закону, штрафні санкції за порушення граничних строків реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування, які були складені у період з 1 червня 2017 року по 30 червня 2017 року, не застосовуються до платника податків за умови реєстрації таких податкових накладних не пізніше 31 липня 2017 року.

Такі податкові накладні/розрахунки коригувань вважаються своєчасно зареєстрованими.

Також не застосовуються штрафні санкції до платника податків за порушення граничних строків реєстрації акцизних накладних/розрахунків коригування, які були складені у період з 1 червня 2017 року по 30 червня 2017 року, за умови реєстрації таких акцизних накладних не пізніше 31 липня 2017 року.

Такі акцизні накладні/розрахунки коригувань до акцизних накладних вважаються своєчасно зареєстрованими.

Нагадаємо, 27 червня Україну атакував вірус під назвою Petya.A, який шифрує файли на зараженому комп’ютері і виводить на екрані повідомлення з вимогою перевести на вказаний гаманець суму в біткоінах, еквівалентну 300 доларів.

Вірус Petya зачепив понад 1,5 тисячі юридичних і фізичних осіб в Україні.

Читайте також: Як заражалася Україна: хронологія найбільшої в історії кібератаки

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!