ДТЕК Ахметова вперше продає вугілля на біржі

Вівторок, 18 липня 2017, 15:30

"ДТЕК Трейдінг" вперше виставив 1,45 мільйона тонн вугілля газової групи на електронні біржові торги на майданчику "Української енергетичної біржі".

Про це повідомляється на сайті біржі.

Стартова ціна лоту - 2 580 гривень/тонна (з ПДВ).

Реклама:

Весь ресурс, що виставляється на торги, розбитий на 29 лотів по 50 тис. тонн. Згідно з умовами торгів, відвантаження буде здійснено залізничним транспортом в період з 24 липня по 30 вересня. Умови поставки - залізничні станції поблизу вугледобувних активів ДТЕК.

Загальна стартова вартість продукції, що виставляється - 3,741 млрд гривень.

Для порівняння зі світовими цінами, стартова тонни вугілля ДТЕК в доларах за поточним курсом без ПДВ становить 82,9 доларів/тонна (2 150 гривень/тонна). При цьому з квітня рекомендована Міністерством енергетики та вугільної промисловості ціна газового вугілля держшахт становить 2 000 гривень/тонна (без ПДВ).

У квітні поточного року АМКУ надав трьом генеруючим компаніям енергохолдингу ДТЕК обов'язкові до розгляду рекомендації до кінця року закупити на конкурентних умовах близько 2 млн тонн вугільної продукції (не менше 10% від потреби генерації в вугіллі за травень-грудень 2016 року).

У портфель активів ДТЕК у вуглевидобутку, тепловій енергетиці і дистрибуції входять 31 шахта і 13 вуглезбагачувальних фабрик; 10 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю 18 ГВт; 6 підприємств по дистрибуції електроенергії. Сегмент альтернативної енергетики становить 1 ВЕС встановленою потужністю 200 МВт.

Доведені запаси природного газу на 3 родовищах становлять 26 млрд куб. м.

ДТЕК управляє енергетичними активами System Capital Management. 100% акцій SCM належить бізнесменові Рінату Ахметову.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: