НБУ визнав неплатоспроможним банк "Новий"

П'ятниця, 14 липня 2017, 11:20

13 липня 2017 року правління Нацбанку прийняло рішення про віднесення ПАТ "Акціонерний комерційний банк "Новий" до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомляється на офіційному сайті НБУ.

Нагадаємо, що збори акціонерів ПАТ "АКБ "Новий" прийняли рішення про припинення здійснення банківської діяльності та надали відповідний план до Національного банку України.

Реклама:

Водночас згідно Закону України "Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків" Національний банк України не має права погодити план припинення банку за наявності підстав, при яких цей банк може бути віднесено до категорії неплатоспроможного.

Розмір регулятивного капіталу ПАТ "АКБ "Новий" на 12 липня 2017 року був меншим однієї третини від мінімального рівня. Таким чином, Національний банк зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

Національний банк наголошує, що 99% усіх вкладників ПАТ "АКБ "Новий" (близько 3 тисяч осіб)  отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму 200 тис. грн.

Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом. Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладів обсягом близько 36 млн грн.

Станом на 8 червня 2017 року власником істотної участі у ПАТ "АКБ "Новий" є Державне космічне агентство України (18,3% акцій). Рештою акцій банку володіють особи з частками менше 10% акцій банку кожен.

Нагадаємо, 12 червня банк повідомляв про своє бажання самоліквідуватися.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: