"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Siemens: Турбіни в Крим були доставлені проти нашої волі

Вівторок, 11 липня 2017, 10:55

Німецький концерн Siemens стверджує, що щонайменше дві газотурбінні установки, які він поставив для проекту в Росії, були доставлені на територію окупованого Криму проти його волі.

Про це ідеться у прес-релізі компанії, повідомляє Reuters.

"Упродовж кількох місяців ми неодноразово отримували запевнення від покупця, що поставок до Криму не буде. Siemens має намір ініціювати кримінальне розслідування відносно осіб, причетних до події", — йдеться в повідомленні компанії.

Реклама:

Мова йде про російську компанію "Технопромекспорт", якій продали турбіни. Також у Siemens відзначили, що домагатимуться скасування поставок з території окупованого Криму.

5 липня Reuters із посиланням на власні джерела розповсюдило інформацію, що Росія направила до Криму газові турбіни німецького концерну Siemens, незважаючи на те, що ЄС заборонив європейським компаніям поставляти енергетичні технології на територію півострова.

У березні німецька компанія заявляла, що обладнання було доставлено в Тамань, однак, як стверджують джерела Reuters, дві з чотирьох турбін опинилися в Севастополі, де їх збираються встановити на місцевій електростанції.

Siemens минулого року заперечував можливість поставки турбін до Криму, наполягаючи на тому, що турбіни призначені для Таманського проекту, і у нього немає підстав думати, що вони підуть куди-небудь ще. Концерн також стверджував, що дотримується і не має наміру порушувати режим санкцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!