Якщо нічого не робити, субсидії "з’їдатимуть" до 75 мільярдів – Зубко

П'ятниця, 9 червня 2017, 11:42

Субвенції з державного бюджету на субсидії можуть сягнути 75 мільярдів гривень, якщо не будуть впроваджуватися заходи енергоефективності.

Про це заявив в парламенті віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час години запитань до уряду, передає "Укрінформ".

"Сьогодні Україна витрачає більш ніж 120 мільярдів на бюджет оборони і безпеки. Сьогодні Україна витрачає практично 245 мільярдів на Пенсійний фонд. Сьогодні Україна закладає в державний бюджет 47 мільярдів на субсидії - це третина оборонного бюджету або дев’ята чи восьма частина Пенсійного фонду", - сказав Зубко.

"Але якщо ми нічого робити не будемо, то в нас є абсолютна загроза того, що кількість субвенції, яка виділяється на субсидії, може сягнути до 75 мільярдів", - додав він.

Реклама:

За його словами, аби уникнути такої ситуації, необхідно вкладати кошти в енергоефективність.

"Субсидії безповоротно витрачаються державою, а кошти, які витрачаються на енергоефективність, - це не тільки кошти, які дадуть можливість у майбутньому зменшити енергоспоживання, а ще й можливість проінвестувати в економіку України", - зазначив урядовець.

У цьому зв’язку Зубко подякував парламентаріям за ухвалення закону про Фонд енергоефективності та закликав прийняти ще три закони, які сприятимуть впровадженню заходів енергозбереження.

"Я закликаю всіх народних депутатів наступного пленарного тижня розглянути в другому читанні закони, які дають можливість, у першу чергу, вирішити питання комерційного обліку, питання енергоефективності будівель і питання взаємовідносин між споживачем та надавачем послуг - закон про ЖКГ", - наголосив він.

Нагадаємо, у четвер, 8 червня, Верховна Рада ухвалила закон "Про Фонд енергоефективності".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: