"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Четвер, 8 червня 2017, 21:00

День енергетичних новин.

"Про ринок електроенергії". Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про ринок електроенергії". Документ впроваджує норми Третього енергетичного пакету ЄС, у тому числі в питанні розділення компаній за напрямками розподілу і передачі електроенергії. Більше про закон – у новині.

"Про Фонд енергоефективності". Проект закону про фонд енергоефективності №5598 було прийнято радою на черговому засіданні. Фонд енергоефективності, за задумкою уряду, допоможе знизити споживання дорогого газу населенням, комплексно оновити будівлі та зекономити на енергоресурсах близько 3 мільярдів доларів.

Про ядерне паливо. За підсумками 2017 року Україна повинна скоротити частку імпорту з Росії ядерного палива, необхідного для роботи атомних електростанцій, до 45% загального балансу споживання.

Реклама:

Про вугілля з США. ПАТ "Центренерго" планує на наступному тижні провести в США переговори щодо купівлі вугілля антрацитної групи.

Про транзит газу. ВАТ "Газпром" збільшив транзит газу українською ГТС до рекордного рівня за п’ять років. Обсяги транзиту російського газу газотранспортною системою України за перші п’ять місяців 2017 року зросли на 22% порівняно з аналогічним періодом 2016 року та на та 64% порівняно із цим періодом 2015 року.

Про імпортерів палива. Служба безпеки України заблокувала рахунки і ресурси п'ятьох імпортерів палива.

Про Міненерго. Заступником міністра енергетики та вугільної промисловості буде призначений Володимир Євдокимов. На ринку Володимир Євдокимов відомий як молодший бізнес-партнер депутата НФ Андрія Іванчука (в рамках компанії "Соларенерго").

І про дерегуляцію. Кабінет Міністрів скасував державне регулювання цін на продукти харчування з 1 липня.

Тексти дня:

Хто головний: Кононенко і Гройсман у війні за ДФС

За крісло головного податківця країни в оточенні президента розгортається велика війна.

Олександр Данилюк: Мені цікаво, під який вплив хоче потрапити ДФС

Міністр фінансів поговорив з ЕП про можливе підпорядкування ДФС напряму Кабінету міністрів і про те, чому завтра може повернутися "міністерство Клименка".

Шантаж чиновників у минулому: як Україна відмовляється від довідок та виписок

В Україні невдовзі може запрацювати платформа, яка звільнить мільйони громадян від тонн злощасних довідок та виписок, а також від довгих черг до кабінетів чиновників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: