Німецький бізнес готовий інвестувати в Україну - опитування

Четвер, 8 червня 2017, 19:20

68% німецьких компаній планують подальші інвестиції в Україну, а 78% бачать чіткі передумови для зростання економіки.

Про це свідчать результати опитування Німецько-Української промислово-торгівельної палати.

За результатами опитування, німецькі підприємства позитивно оцінюють кон'юнктуру ринку в Україні і чекають на пожвавлення як в економіці країни в цілому, так і в окремих галузях.

Реклама:

На думку 56% німецьких компаній, економічне середовище в країні хороше або дуже хороше. При цьому майже дві третини опитаних очікують зростання обороту у 2017 році і 27% прогнозують збільшення цього показника більш ніж на 10%.

У порівнянні з 2015 роком 15% компаній наростили масштаби інвестицій в Україну, а 42% інвестували на тому ж рівні. У 2016 році 94% компаній, які взяли участь в опитуванні, не виводили інвестиції і 95% не планують цього робити і в 2017 році.

Для порівняння: в кризовому 2014 році 28% підприємств довелося припинити діяльність певних напрямків свого бізнесу в Україні.

У 2016 році 33% компаній збільшили чисельність працівників, а на 2017 рік залучення нових кадрів в планах кожної другої компанії. Така тенденція вплине на інші аспекти ринку праці: збільшення попиту на кваліфікованих працівників і підвищення заробітної плати, особливо в регіонах України, для яких наявність кваліфікованого персоналу в майбутньому буде одним з факторів конкурентоспроможності.

За останні п'ять років структура експорту українських товарів значно змінилася, наголошується в повідомленні промислово-торговельної палати. Якщо у 2012 році 29,2% експорту припадали на металургійні вироби (перш за все сиру сталь), то у 2016 році основними галузями стали автомобільні комплектуючі (24,7%) і сільськогосподарські вироби (10,7%), тоді як метали опустилися на третю сходинку (9,6%).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!