Суркіс: Ми не були пов’язаними з Приватбанком особами

Четвер, 8 червня 2017, 18:35

На рахунках Приватбанку до націоналізації лежали гроші київського футбольного клубу Динамо, але брати Суркіси не були акціонерами банку.

Про це президент Динамо Ігор Суркіс розповів в інтерв'ю виданню Спорт-Експрес.

"Ні для кого не секрет, що сталося з грошима, які ми тримали на рахунках Приватбанку і які працювали на футбол, на Динамо. Сподіваюся, суд дасть належну юридичну оцінку блокування коштів, а поки нам доводиться доводити, що ми ніколи не були акціонерами Приватбанку , а я не доводжуся Ігорю Коломойському мамою, татом, братом чи сватом", - сказав Суркіс.

Реклама:

Нагадаємо, Кабінет міністрів 18 грудня прийняв рішення про націоналізацію Приватбанку і купівлю Міністерством фінансів 100% його акцій за 1 грн.

На етапі тимчасової адміністрації в банку була проведена процедура конвертації коштів інсайдерів банку в капітал (bail-in).

27 грудня 2016 року Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження за позовом А-банку до НБУ, Фонду гарантування й тимчасового адміністратора Приватбанку.

Голова правління Приватбанку Олександр Шлапак заявив, що в позовах до банку йдеться про суми близько 1 млрд гривень зобов'язань перед сім'єю Суркісів і близько 360 млн гривень - перед колишніми акціонерами банку.

Шлапак нагадав, що операцію bail-in проводив Фонд гарантування вкладів фізичних осіб під керівництвом Національного банку України.

"Ми раніше домовлялися, що подальші судові тяжби навколо цієї операції буде контролювати і курирувати НБУ", - сказав Шлапак.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: