"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Інвестиційній компанії ICU дозволили купити конкурента

Середа, 7 червня 2017, 16:00

Антимонопольний комітет дозволив КУА "Інвестиційний капітал Україна" (група ICU) придбати частку в статутному капіталі КУА "АПФ "УкрСиб Кепітал Мендежмент".

Про це йдеться в повідомленні АМКУ.

"Надано дозвіл ТОВ "Компанія з управління активами "Інвестиційний капітал Україна" (Київ) на придбання частки в статутному капіталі ТОВ "Компанія з управління активами адміністратор пенсійних фондів "УкрСиб Кепітал Менеджмент" (Київ), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства", - йдеться в тексті повідомлення.

Реклама:

Група ICU створена у 2006 році, надає послуги з торгівлі цінними паперами, інвестиційно-банківські послуги, а також здійснює управління активами інститутів спільного інвестування. До її складу входять ТОВ "Інвестиційний капітал Україна", КУА "Інвестиційний капітал Україна", банк "Авангард" і КУА-АПФ "Трійка Діалог Україна".

КУА "АПФ "УкрСиб Кепітал Мендежмент" заснована у 2013 році як компанія з управління активами групи УкрСиббанку. Станом на 31 березня 2017 року, під керуванням "Укрсиб Кепітал Мендежмент" знаходилося чотири корпоративних інвестиційних фонди і недержавний пенсійний фонд із загальним обсягом активів під управлінням 694,85 млн грн. Угода повинна бути схвалена в НКЦПФР.

Донедавна співвласником і головою ради директорів групи була Валерія Гонтарева, яку за пропозицією Порошенко парламент у червні затвердив на посаді голови Національного банку України.

Після цього Гонтарева продала свою частку в ICU, а партнерами групи залишилися Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: