У Міненерго розповіли, коли запустять новий газопровід між Україною та Польщею

Вівторок, 6 червня 2017, 20:07

Міністерство енергетики та вугільної промисловості очікує, що наприкінці 2020 року - на початку 2021 року запущено новий газопровід-інтерконнектор, який дозволить збільшити обсяг можливих поставок газу з Польщі до 7 млрд кубів на рік.

Про це повідомив під час 2-ї польсько-української газової конференції у Варшаві заступник міністра енергетики Ігор Прокопів, передає УНІАН.

"Запуск інтерконнектора очікується наприкінці 2020 року - на початку 2021 року. Це узгоджена позиція з польською стороною", - сказав заступник міністра.

За його словами, зараз Україна може отримувати з Польщі близько 1 млрд кубів газу на рік, а реалізація даного проекту дозволить значно збільшити обсяги поставок.

Реклама:

"Що це дасть? 8 млрд кубів з України (до Польщі – Ред.) і 5-7 млрд кубів газу з Польщі (до України – Ред.). Тобто поставки газу в обидва боки за необхідності", - зазначив Прокопів.

Як повідомлялося, у середині грудня 2015 року екс-прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що інтерконнектор, який об'єднає газові системи Польщі та України, дозволить нашій державі купувати додаткових 8 млрд кубів газу на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: